Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/olthaftp/olthaar.nl/class/Init.php on line 86
Olthaar Ontwerpen |projecten|zonder extra meters meer ruimte

zonder extra meters meer ruimte

 
 

persoonlijk interieur

In een royaal woonhuis werd het meeste geleefd in en klein deel van de woning: de woonkeuken. Dit betrof een donkere en ’s zomers te warme ruimte, mede vanwege een Agafornuis. De feitelijke woonruimte was groot en leeg met een enorme grote openhaard, welke het beeld bepaalde.Hiervoor hebben wij,  Olthaar Ontwerpen, een geplande doorbraak vertaald naar het verbinden van meerdere ruimtes.

Tevens hebben wij een deel van de ruimte verlaagd, waarin zowel direct als indirect licht is geïntegreerd. Hierdoor zijn met verschillende schakelingen allerlei typen en hoeveelheden licht te creëren.Overdag kan het daglicht versterkt worden met het indirecte licht. ’s Avonds kan direct sfeerlicht worden gebruikt, of gecombineerd met andere lichtbronnen of het indirecte licht.

Het verlaagde plafond verbindt ook meerdere ruimtes en geeft de tafels en de bar een gevoel van geborgenheid. De ombouw van de openhaard is verkleind en de stookplaats verhoogd, zodat deze zittend aan tafel beter tot zijn recht komt.

opdrachtgever

particulier

lokatie

Rotterdam

procesfase

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

interieur bestaande bouw

vloeroppervlak

100-500 m2

oplevering

2008

samenwerking

  • A0
  • Koelman Bouw



toepassingen