woonoppervlak met 40% uitgebreid

 
 

verandering karakteristiek pand

In een woonwijk, nabij de rijksweg A2, hebben we een plan gemaakt om de woning uit te breiden met een extra verdieping. Aanvankelijk was het idee om op de woning, welke rechthoekig van vorm is, een paviljoen met dakoverstek en rondloop te ontwerpen. Echter de gemeente had voor het ’optoppen’ van woningen in deze wijk al een strict richtinggevend ’kappenplan’ opgenomen in het bestemmingsplan, welke weinig meer ruimte laat dan een kap met kapel te plaatsen. Desondanks hebben we het uitzicht over het ’groen’ weten te behouden.

Ondanks de stricte regelgeving van de gemeente hebben we een ontwerp gemaakt, welke vanuit het gebruik de beleving van het paviljoen in tact laat. Zowel aan de oost-, als aan de westzijde is de opkomende en ondergaande zon te zien. Daarnaast worden op de extra verdieping de faciliteiten van een ’mini-appartement’ gerealiseerd, welke voorzien in sanitair (toilet, douche en bad), slapen, ontspannen en bergen (kasten en walk inn).

Energetisch wordt gebruik gemaakt van optimale isolatie waardoor energie voor warmteproductie wordt beperkt. Tevens wordt het besturingsysteem van de dakramen voorzien van zonne-energie.

Door het indienen van een informatieplan, in voorbereiding op de bouwaanvraag, werd hetgeen haalbar was zowel voor de gemeente als de klant helder duidelijk, Het feit dat we deze uitgangspunten 1op1 hebben aangehouden,  werd door de gemeente gohonoreerd met het verlenen van de uiteindelijke bouwvergunning binnen een paar weken, in plaats van het wettelijke maximum van 13 weken.

 

 

opdrachtgever

particulier

lokatie

Abcoude

procesfase

  • realisatie

project soort

exterieur en interieur bestaande en nieuwbouw

vloeroppervlak

< 100 m2

oplevering

2010

samenwerking

  • Peltenburg Bouwmij
  • Vitruvius Consultancy
  • WVTTK Architecten





toepassingen