Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/olthaftp/olthaar.nl/class/Init.php on line 86
Olthaar Ontwerpen |projecten|tv-studiosfeer vertaald naar redactiekantoren

tv-studiosfeer vertaald naar redactiekantoren

 
 

bedrijfsgebouw met identiteit

In de ruimtes van de redactiefaciliteiten van de NOS-studio’s heerste een anonieme kantoorsfeer van scheidingswanden, systeemplafonds, gesloten kantoorcellen, lange gangen en een anonieme sfeer.

In voorbereiding op de nieuwbouw hebben wij in het bestaande gebouw een pilot ontworpen en gerealiseerd voor de herinriching van het bestaande gebouw, welke deel zal uitmaken van de nieuwbouw.

Om de mensen, die bij de NOS werken, meer gevoel te bieden bij het product wat zij maken, tv-programma’s, hebben wij de sfeerthema’s ’ambacht’, ’fabriek’ en ’theater’ vertaald naar ruimtelijke elementen, zoals het verwijderen van de systeeemplafonds (waardoor de installatie weer zichtbaar werd), het openen van de gesloten kantoorcellen (door het plaatsen van glaswanden met grote taatsdeuren), het tonen van hun activiteiten in publieksruimten (door werkende tv’s en radio’s op concoles te plaatsen) en het plaatsen van informele ontmoetingsplaatsen (waar ook wat gegeten en gedronken kon worden).

opdrachtgever

NOS

lokatie

Hilversum

procesfase

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

interieur bestaande bouw

vloeroppervlak

1.000-5.000 m2

oplevering

1999

samenwerking

  • BinnenBuiten
  • DAD
  • Erco Interieurbouw


toepassingen