sportief **** hotel

 
 

Project

In Kerkrade is in 2000 het nieuwe Roda JC Stadion gebouwd. Onder en naast de tribunes van het stadion is ruimte gecreëerd voor kantoren, winkels, horeca en leisure. Het plan voor het hotel diende binnen 3 maanden te worden gerealiseerd. Door een strakke aanbesteding, stipte planning en volle medewerking van alle partijen is het gelukt om binnen de planning de volledige installatie, afbouw en inrichting uit te voeren. 

Principes 

Een belangrijke bijdrage aan de afbouwsnelheid is geleverd door zowel de installateur als de afbouwer. De installatie is deels geprefabriceerd aangeleverd en alle afmontage is beperkt tot de gangzones (publieke ruimtes). Door de installatie te ontkoppelen van de (af-)bouwwerkzaamheden kon de afbouw voor het grootste deel vrij van de installatiewerkzaamheden plaatsvinden. Ook gedurende onderhoud is het van belang dat de gast in zijn/ haar kamer niet hoeft te worden gestoord en al het onderhoud buiten de kamer kan plaatsvinden.

Qua afbouw heeft de leverancier van de wanden, plafonds en badkamers gekozen voor een geprefabriceerd afbouwsysteem, waarin akoestische en installatietechnische voorzieningen zijn geïntegreerd. Dankzij deze methode is er veel bouwtijd op locatie bespaard en zijn faalkosten geminimaliseerd. De oplevering kende een beperkt aantal opleverpunten, hetgeen bij een traditionele aanpak anders zou zijn uitgepakt.

Resultaat

Zeker gezien het budget en de korte doorlooptijd is het resultaat indrukwekkend. Een strak en modern vormgegeven hotel met sfeer en aandacht voor detail. Ook in dit project bleek hoe te beter de voorbereiding, des te soepeler de uitvoering.

 

opdrachtgever

Golden Tulip Parkstad

lokatie

Kerkrade

procesfase

  • engineering
  • realisatie

project soort

interieur nieuwbouw

vloeroppervlak

1.000-5.000 m2

oplevering

2010

samenwerking

  • DKC
  • Interunie
  • Maars Projecten
  • Stevacon Bouwtoepassingen