Popular Theatre Benghazi Libya

 
 

Project

In de tweede stad van Libië, Benghazi, zijn we gevraagd om een bioscoop te renoveren en te verbouwen tot het theater van de stad, genaamd Popular Theatre Benghazi. Benghazi is een prachtige havenplaats, met veel behoefte aan renovatiewerkzaamheden.

In samenspraak met de opdrachtgever, het lokale bouwadviesbureau en constructeur hebben we het bestaande plan herontworpen tot een modern theater. Het theater heeft een entree met kassa, een foyer, een coffeecorner, een VIP-lounge, toiletten, de theaterzaal met 300 zitplaatsen, het toneel met de decortoren, techniekruimte en diverse kleedkamers.

Het gebouw is volledig gestript, bouwkundig aangepast, voorzien van nieuwe data-, licht, geluid- en klimaatinstallaties, akoestische wanden en plafonds en maatwerkinrichting. Vanwege het warme klimaat zijn de installaties zo uitgevoerd dat grote hoeveelheden koele lucht zonder geluid aan- en afgevoerd kunnen worden.

Uitvoering

Er is in de bouw veel gebruik gemaakt van lokale partijen en materialen met bertrekking tot de ruwbouw. Qua afbouw, installaties en inrichting hebben we veel kennis, arbeid en producten geïmporteerd.

Door intensieve samenwerking met lokale en samenwerkende partijen hebben we in een periode van 6 maanden de volledige planvorming, voorbereiding en uitvoering gerealiseerd. Gegeven het feit dat transport en inklaring veel tijd in beslag namen kunnen we gerust spreken van een topprestatie, welke alleen mogelijk was door een zeer oplossingsgerichte werkwijze. Onder grote tijdsdruk en onder zeer moeilijke omstandigheden heeft met name de aannemer laten zien dat bouwen in het ’verre’ buitenland alleen mogelijk is met veel doorzettingsvermogen en eigenzinnige wijze van aanpak.

Cultuur

Door een goede samenwerking met de opdrachtgever en het lokale bouwadviesbureau zijn we in staat gesteld om in het ontwerp en de uitwerking maximaal rekening te houden met de lokale omstandigheden. Dit komt tot uiting in soort van constructie, de indeling, kleur en materiaalgebruik en keuze van type techniek. De marmeren gevelbekleding, het lichtplan en decoratie-ontwerpen zijn lokaal uitgevoerd.

 

 

opdrachtgever

Al Usool

lokatie

Benghazi (Libya)

procesfase

  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

exterieur en interieur bestaande bouw

vloeroppervlak

1.000-5.000 m2

oplevering

2011

samenwerking

  • Achterbosch Architectuur
  • DKC
  • ITS
  • Primair Projekt
  • Verspuij Audio
  • WD Bouwconsultancy

toepassingen