Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/olthaftp/olthaar.nl/class/Init.php on line 86
Olthaar Ontwerpen |projecten|onzichtbare uitbreiding met zicht op natuur

onzichtbare uitbreiding met zicht op natuur

 
 

Project

Voor de Nigeriaanse Ambassade in Den Haag hebben we voor de ambtswoning een uitbreiding ontworpen voor conferentieruimte en gastenverblijven.

Om het vrijstaande karakter van de villa te behouden en het prachtige zicht op de vijver en natuur te benutten hebben we op niveau -1 de uitbreiding bedacht. Door het maaiveld ter plaatsen van de uitbreiding glooiend te laten verlopen, lijkt het alsof de uitbreiding ondergronds is gebouwd. Hierdoor kan er bovengronds worden gebouwd met een gesloten grondbalans en wordt het zicht vanuit de villa op de natuur niet verstoord door de uitbreiding.

Door de aansluiting op laag -1 is de uitbreiding goed te ontsluiten vanuit de villa. De uitbreiding wordt voor het daglicht aan meerdere zijden ontsloten en heeft een ruimtehoog en -breed zicht op de vijver en de natuur. Hierdoor zal een sterke binnen-buitenbeleving ontstaan en zullen ruimtelijke grenzen door het visuele aspect worden overschreden.

Door het dak en 2 gevels te voorzien van grond en vegetatie wordt er een hoge isolatie gecreëerd. Daarnaast vindt er een dubbel grondgebruik plaats door enerzijds de conferentie- en gastenruimtes, anderzijds kan het dak gebruikt worden als terras voor ontspanning

Of voor verwarming en koeling van de ruimtes het oppervlaktewater van de vijver worden gebruikt zal worden onderzocht. Door optimaal gebruik van daglicht is er relatief weinig bijverlichting nodig. Door deze energiebezuinigende maatregelen en het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de ambtswoning kan de uitbreiding energieopbrengend worden gerealiseerd.

opdrachtgever

Ambassade Nigeria

lokatie

Den Haag

procesfase

  • concept

project soort

exterieur en interieur nieuwbouw

vloeroppervlak

100-500 m2

oplevering

2010

samenwerking

  • WVTTK Architecten







toepassingen