monumentale (kantoor-)villa behouden

 
 

gevarieerde werkomgeving

St. Thuiszorg Breda heeft, naast haar hoofdkantoor, meerdere regiokantoren in de stad en omgeving om vandaar uit ondersteuning te verlenen aan de medewerkers in de buitendienst. Om de organisatieverandering volgens het Veldhoen + Company model ook te vertalen naar de huisvesting heeft Olthaar Ontwerpen de monumentale villa vertaald naar een moderne werkomgeving, met respect voor en behoud van de kwaliteiten van het monument.

Het kantoor, voorheen gebouwd als villa, is een monumentaal gebouw gelegen in een park. Belangrijke opgaaf was het om de villa als monument te behouden. Het pand heeft zijn authentieke sfeer behouden, maar is t.a.v. de werkomgeving volledig aangepast aan de huidige eisen en volgens de uitgangspunten van ’Het Nieuwe Werken’ van Veldhoen + Company.

De bezettingsgraad is aanzienlijk verhoogd en ook behoort plaatsonafhankelijk en tijdsonafhankelijk werken nu tot de mogelijkheden. Er zijn zowel individuele als gemeenschappelijke werkruimtes gecreëerd, waardoor er ook teamgerichte activiteiten mogelijk zijn.

Gevel en kozijnen zijn volledig geïsoleerd en de gehele klimaatinstallatie is gemoderniseerd en geïntegreerd in een ruimtescheidend element, welke ook ruimte biedt voor de verlichtingsinstallatie en documenten. De basisverlichting betreft indirecteverlichting, in de verkeersgebieden is directe verlichting toegepast en op werkplekniveau is de verlichting persoonlijk verstelbaar.

opdrachtgever

St. Thuiszorg Breda

lokatie

Breda

procesfase

  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

interieur bestaande bouw

vloeroppervlak

500-1.000 m2

oplevering

2001

samenwerking

  • In Architectuur
  • Veldhoen + Company
toepassingen