Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/olthaftp/olthaar.nl/class/Init.php on line 86
Olthaar Ontwerpen |projecten|minder meters meer werken

minder meters meer werken

 
 

gevarieerde werkomgeving

Als pilot voor de toekomstige nieuwbouw hebben wij volgens de uitgangspunten van het organisatieveranderingsconcept van Veldhoen + Company twee kantoorlagen ontworpen en gerealiseerd. Het betrof het ’PTOW’ project (Plaats- en Tijd Onafhankelijk Werken) van de KBC. Hierdoor kan iemand naar voorkeur en beschikbaarheid een werkplek uitzoeken in plaats van gebonden te zijn aan een persoonlijke wekplek.

De variatie in werkplekken wordt bepaald doordat het een open of een besloten werkplek is. Een individuele of teamgerichte werkplek. Een werkplek met faciliteiten om te overleggen, te ontmoeten, te concentreren, gegevens te verwerken te archiveren, te produceren etcetera.In de openruimte zijn afgesloten overlegruimtes geplaatst, waar tussen afgeschermde zones zijn ontstaan.

Parallel met de gevel zijn alle wanden transparant, zodat het daglicht diep het pand in kan komen en er van alle werkplekken uitzicht mogelijk is. Dwars op de gevel zijn alle wanden deels gesloten om reden van privacy en voorzien van akoestische materialen.

opdrachtgever

KBC

lokatie

Leuven (Belgie)

procesfase

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

interieur bestaande bouw

vloeroppervlak

1.000-5.000 m2

oplevering

2001

samenwerking

  • BinnenBuiten
  • In Architectuur
  • Primair Projekt


toepassingen