makelaarskantoor in monument

 
 

verandering karakteristiek pand

Een makelaarskantoor wilde zich huisvesten in een authentiek monumentaal Schiedams grachtenpand, welke sterk verouderd was. Na uitgebreide opname van de mogelijkheden en het maken van een uitgebreid restauratieplan hebben we door behoud van typische kenmerken van het monument een moderne werkomgeving kunnen realiseren met een uitstraling van weleer.

Om de zolderverdieping te ontsluiten hebben we de monumentale trap met schalmgat en bordes naar de eerste verdieping doorgezet naar de tweede verdieping. Hiervoor werd een beroep gedaan op een gespecialiseerde trappenmaker vanwege specifieke details en het vinden van originele onderdelen, zoals de trapbalusters. Bijkomend detail was dat we de originele tussenmaat van de balusters hebben moeten aanpassen aan hedendaagse normen, om te kunnen voldoen aan het bouwbesluit.

In stijl met de zaal, voorheen met een toneelfunctie, hebben we vaste bergkasten gemaakt, waarin de plafondlijn en de indirecte verlichting is geïntegreerd. Door in de diepte de originele indeling van het pand te handhaven, maar in de breedte verbindingen tussen de naast gelegen ruimtes te maken zijn alle werkplekken qua routing op meerdere wijzen te bereiken. Dit vergroot de flexibiliteit en de efficientie in gebruik.

opdrachtgever

Anke Bodewes Makelaardij

lokatie

Schiedam

procesfase

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

interieur bestaande bouw

vloeroppervlak

100-500 m2

oplevering

2001

samenwerking

  • DAD
toepassingen