knippen aan tafel

 
 

bedrijfsgebouw met identiteit

In opdracht van Sebastian Skin and Hair Care hebben we in Nederland meerdere kapsalons ontworpen en gerealisaard met enerzijds een eigen look in lijn met de ondernemer en anderzijds de toepassing van een aantal Sebastian interieurproducten, zoals spiegels en productpresentatie.

Look Hair betrok een nieuwbouw pand, waarvan de voorgevel circa vier maal zo breed was als de diepte van het pand. Dit dicteerde de indeling. De ordening van de functies moesten daardoor in de breedte gerangschikt worden, in plaats van in de diepte zoals bij de meeste panden het geval is. Door het plaatsen van een coulissenwand konden de berg- en nevenfuncties uit het zicht worden geplaatst. Voor de wand is in twee delen een abstrahering van de catwalk vertaald in twee delen, een lees- en een kaptafel. 

Voor Sebastian was de identiteit van de individuele ondernemer belangrijk, daarom hebben alle kapsalons een eigen uitstraling gekregen. Los van uitstraling is bij kapsalons routing, ergonomie en hygiëne een groot aandachtspunt. Ook materiaalkeuze is een belangrijk issue qua uitstraling, maar ook qua slijtvastheid.    

 

opdrachtgever

Look Hair

lokatie

Wageningen

procesfase

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

interieur nieuwbouw

vloeroppervlak

100-500 m2

oplevering

1998

samenwerking

  • DAD
toepassingen