kantoren bestaan niet meer

 
 

gevarieerde werkomgeving

’Kantoren bestaan niet meer’ is het credo van Erik Veldhoen van Veldhoen + Company. Zij hebben voor veel werkomgevingen innovatieve organisatieveranderingen  gerealiseerd. Toen zij voor hun eigen werkomgeving de principes van ’Kantoren bestaan niet meer’ doorvoerden, hebben wij met een ontwerp vormgegeven aan dit concept.

Het delen van een werkplek in een openomgeving vroeg veel van de akoestiek. Hiervor is op veel plaatsen  akoestisch stucwerk toegepast. Opvallend is dat dit bijzonder goed functioneert. Als je in de ruimte spreekt, wordt je door dit van nature gemotiveerd om op gedempte toon te spreken.

Naast de openwerkplekken is er de bar, waar mensen onder het genot  van een drankje, staand overleg kunnen voeren . Ook zijn er gesloten ruimtes voor individuele of teamgerichte activiteiten.

Voor het inlezen en voorbereiden is er ook nog een bibliotheek, waar volledige stilte heerst.

Door het pand heen is een wandkast opgenomen, waarin al het projectarchief is opgeborgen. Zoals in alle Veldhoenconcepten hebben ook hier centraal alle telefoons, de postvakken, de persoonlijke spullen en de laptops een herkenbare plek. 

opdrachtgever

Veldhoen + Company

lokatie

Maastricht

procesfase

  • ontwerp
  • engineering

project soort

interieur bestaande bouw

vloeroppervlak

500-1.000 m2

oplevering

1997

samenwerking

  • DAD


toepassingen