huis aan het water

 
 

bedrijfsgebouw met identiteit

Vonder realiseert interieurconcepten op maat door productie en verkoop van eigen collecties meubilair, waarbij veel aandacht uitgaat naar kwaliteit, ambacht en tijdloosheid. Na het ontwerpen van meubels en verkoopfilialen heeft Olthaar Ontwerpen het totaalontwerp gemaakt voor de nieuwe hoofdvestiging; de fabriek, de showroom, de kantoren, het terrein en de inrichting.

Met name liefde voor de ambacht en de omgeving was voor Olthaar Ontwerpen de inspiratiebron voor het ontwerp, welke zich vertaald heeft in het thema ’Huis aan het Water’. Opdracht was productie, showroom en kantoren te verenigen in één gebouw. Resultaat is een gebouw met een warme en tijdloze atmosfeer en veel symboliek in de ruimtelijke elementen.

Vanuit de showroom en kantoren is het productieproces zichtbaar wat een toegevoegde waarde heeft voor de potentiële klanten.Ten aanzien van duurzaamheid is er in de realisatie van dit gebouw veel bereikt. Zo wordt het bedrijfsafval hergebruikt voor verwarming van de verschillende ruimtes, is er ter besparing van verlichting gezorgd voor een zeer hoge daglichttoetreding en wordt de benodigde luchtvochtigheid in de productieruimte gecreëerd door toepassing van een sculpturaal fontein.

Ook is er gezorgd voor veel groen door aanplant van bomen. Puur kwantitatief is er forse winst behaald in de ruimtebezetting, mede door werkplekdeling. 

Klik hier voor meer informatie over de Vonderfabriek en klik hier voor meer informatie over Vonder in het algemeen. 

opdrachtgever

Vonder Interieur

lokatie

Enter (OV)

procesfase

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

exterieur en interieur nieuwbouw

vloeroppervlak

1.000-5.000 m2

oplevering

2000

samenwerking

  • Plegt-Vos
  • SBM Bouwmanagementtoepassingen