hotel één met de natuurlijke omgeving

 
 

Project

In de bosrijke omgeving van de Amerongse Berg hebben wij een plan ontwikkeld voor een hotel met zicht op de natuur en licht van het loof. Door een deel van het terrein te ontgraven en halverwege het kavel te storten is het mogelijk om een kelderlaag open op grond te bouwen en ruim van daglicht te voorzien. Daarnaast hebben we door het laten zweven van de massa het gebouw iets lichts willen meegeven. Hierdoor is de begane grond via het talud ontsloten en kan de kelderverdieping ook volledig als gebruiksruimte worden benut.

Het hotel heeft een conferentiezaal voor 250 personen, die ook op te delen is in 3 kleine zalen. Verder zijn er 26 kamers waarvan 2 bruidssuites, 2 kamers voor mindervaliden en 2 zogeheten gezinskamers. Ten slotte heeft het Boshotel een eigen wellnessruimte met solarium, sauna, Turks stoombad en beautysalon.

De hotelkamers zijn als blok boven de entree gesitueerd, waarvan het zonlicht actief wordt geweerd. Hierdoor wordt directe zoninstraling en dus een te veel aan opwarming voorkomen. Een sedumdak doet mee in de goede isolatie van het gebouw. Mede door het talud en de isolatie van het gebouw is de benodigde energie voor opwarming en koeling beperkt.  

Voorbeelden van duurzame toepassingen zijn de rubberen vloeren in de kamers, de van gerecycled isolatiemateriaal gemaakte keukenvloer, dat al het gebruikte hout een keurmerk heeft en dat het dak met gras ecologisch en isolerend is.

Klik hier voor meer informatie over het hotel.

 

opdrachtgever

Boshotel

lokatie

Overberg

procesfase

  • concept
  • ontwerp

project soort

exterieur en interieur nieuwbouw

vloeroppervlak

1.000-5.000 m2

oplevering

2009

samenwerking

  • Olivier+partners>architecten
  • Today Design

toepassingen