Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/olthaftp/olthaar.nl/class/Init.php on line 86
Olthaar Ontwerpen |projecten|duurzaam studio- en kantoorgebouw in havengebied A'dam

duurzaam studio- en kantoorgebouw in havengebied A'dam

 
 

Project

Een mooi voorbeeld van duurzame architectuur is het ontwerp voor een multifunctioneel bedrijfsgebouw voor multimedia faciliteiten. In het gebouw zijn functies voor studio-opname, catering, evenementen en kantoor opgenomen. Locatie: nabij het centrum van Amsterdam, in de havengebieden.

Aan voor- en achterzijde is een dubbele facade gepland waardoor het zicht op de haven voor de gebruikers behouden blijft. Door de dubbele facade ontstaat er een buffer tussen de buiten- en binnenruimte. Deze buffer heeft, behalve een verkeersfunctie, ook een technische en klimaatfunctie

Multifunctioneel

Halfondergronds is het parkeren gepland, waardoor op de begane grond een ’podium’ met rondgang ontstaat. Op het ’podium’ zijn de studiofaciliteiten gepland. Hierdoor is vanaf straat, indien gewenst, de opname-activiteiten te volgen. Om zicht en licht te beïnvloeden kan met verplaatsbare wanden een meer of minder gesloten ruimte worden gemaakt. 

Boven het ’podium’ zweeft de massa met kantoorfuncties. Deze massa kan vrij van gevels zijn, doordat alle verkeesruimtes niet door, maar rond de ruimtes zijn gepland. Hierdoor wordt het gebouw rondom voor klimaat en licht ontsloten. Het dak, voorzien van vegetatie, wordt toegankelijk voor publiek met een wijds uitzicht over het havengebied.

Energie

Het doel is een energie opbrengend gebouw op te leveren. Dat betekent dat voor de totale water- en energiehuishouding duurzame, slimme oplossing worden toegepast. De haalbaarheid daarvan wordt bepaald door de uiteindelijke energiebehoefte en de toepasbaarheid van de voorgestelde oplossingen.  

opdrachtgever

Mediahaven

lokatie

Amsterdam

procesfase

  • concept

project soort

exterieur en interieur nieuwbouw

vloeroppervlak

5.000-10.000 m2

oplevering

2011

samenwerking

  • Achterbosch Architectuur
  • In Space
  • Vitruvius Consultancy
  • WVTTK Architecten




toepassingen