Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/olthaftp/olthaar.nl/class/Init.php on line 86
Olthaar Ontwerpen |projecten|dijkwoning wordt twee keer zo groot

dijkwoning wordt twee keer zo groot

 
 

Project

Het veranderen van een karakteristiek pand

Ons werd gevraagd advies te geven over de indeling van een karakteristiek dijkhuisje. Tijdens onze ontvangst ter plekke bleek al snel dat de wensen het vloeroppervlak te boven gingen. Het was ook de reden waarom ons advies gevraagd was. Onze opdrachtgever was namelijk al begonnen met de verbouwing en liep vast op het programma van wensen.

In plaats van het dijkhuisje te intensief te verbouwen, was ons voorstel een ’losse doos’ te plaatsen aan de achterzijde. Daar konden meerdere functies, vrij van maatvoering, worden ondergebracht. Hierdoor bleef de herindeling van het dijkhuisje ruim en konden de intensieve functies, zoals leefkeuken,  badkamer en extra slaapruimtes in de nieuwbouw komen.

De nieuwbouw hebben we door middel van een lichtstraat gescheiden van de bestaande bouw. Hierdoor kon elk bouwvolume op eigen wijze tot zijn recht komen en kon er volop daglicht in het centrum van de leefruimte vallen.

opdrachtgever

particulier

lokatie

Krimpen aan den IJssel

procesfase

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

exterieur en interieur bestaande en nieuwbouw

vloeroppervlak

100-500 m2

oplevering

2001

samenwerking

  • DAD
  • In Architectuur



toepassingen