Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/olthaftp/olthaar.nl/class/Init.php on line 86
Olthaar Ontwerpen |projecten|boszicht door ondergronds bouwen

boszicht door ondergronds bouwen

 
 

Project

Veranderingen aan een karakteristiek pand

Op een bosrijke locatie binnen een kleine have is ons gevraagd een bestaand woongebouw te renoveren.

Het wensenpakket was groter was dan het beschikbaar vloeroppervlak, daarom hebben we gekozen voor het uitbreiden van de woning.  Om het karakter van de have te behouden hebben we de woning traditioneel uitgebreid door dwars op het bestaande gebouw de nieuwbouw te realiseren, in stijl van de bestaande situatie. Van binnen is er een spannende en evenwichtige ruimteverdeling ontstaan, met modern wooncomfort.

De ruimte voor de praktijk aan huis was moeilijk in het bestaande gebouw in te passen. Daarom hebben we deze in een bijgebouw gesitueerd. Er waren verschillende types bijgebouwen, die qua materiaal en vorm niet aansloten bij het karakter van de hele have.  Dat zorgde voor een verrommeling van de gemoedelijke en natuurlijke sfeer.  Daarnaast ontnamen ze ook het zicht op de prachtige bosrand achter de have.

We hebben na de sloop van verschillende bijgebouwen een half-ondergronds tweelaags gebouw ontworpen en gerealiseerd. Door het verzinken van het gebouw in het maaiveld en de toepassing van een vegetatiedak, is het zicht op de bosrand en de natuurlijke omgeving verbeterd. Door de a-symetrische vorm concureert het bijgebouw in vorm en uitstraling niet met de authentieke gebouwen van de have.

 

opdrachtgever

particulier

lokatie

Berg en Dal

procesfase

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

exterieur en interieur bestaande en nieuwbouw

vloeroppervlak

100-500 m2

oplevering

2007

samenwerking

  • Albert de Wit Aannemersbedrijf
  • BAV



toepassingen