auditorium en OK-toegangen in 5 weken ipv 5 maanden

 
 

Project

In de tweede stad van Libië, Benghazi, hebben we een ziekenhuisproject van 5 maanden Nederlandse doorlooptijd in 5 weken gerealiseerd. Dit hield verband met de opening van het ziekenhuis en het nog niet aanwezig zijn van operatiekamer toegangen en een auditorium.

Opdracht

Na opdracht (vrijdag) is binnen een dag voor de vlucht, in het vliegtuig zelf (zaterdag) en op de hotelkamer ’s avonds het ontwerp gemaakt en gevisualiseerd. Bij aankomst op locatie (zondag) bleken in werkelijkheid een aantal verschillen, welke in één uur tijd werden gecorrigeerd, waarna opdracht voor engineering en realisatie werden verleend. 

De daaropvolgende dag (maandag) werd opdracht verstrekt voor de productie van bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden op locatie en voor levering van kozijnen, deuren, plafonds, meubilair, multi-media apparatuur en vloerafwerking in Nederland. Dit op een moment dat die dag zojuist de bouwvak in Nederland afliep.

Realisatie

Binnen twee weken werden alle vrachtvluchten naar Libië volgepland met materiaal, welke lokaal niet voorradig waren. In de laatste twee weken van de vijf zijn we met twee ploegen naar Libië afgereisd en hebben alle materialen op locatie afgeleverd, gemonteerd, geïnstalleerd en in werking gesteld.

Exact binnen de gestelde termijn van 5 weken is het project ontworpen, geëngineerd, besteld, geleverd, gemonteerd, geïnstalleerd en opgeleverd. Mede dankzij de inzet van mankracht van de opdrachtgever in zowel Nederland als Libië was het mogelijk om dit project in zo’n korte tijdsperiode te realiseren. 

 

 

opdrachtgever

Simed International

lokatie

Benghazi (Libiƫ)

procesfase

  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project soort

interieur bestaande bouw

vloeroppervlak

500-1.000 m2

oplevering

2009

samenwerking

  • ITS
  • WD Bouwconsultancy
toepassingen