Slimline Vloeren

 
 

Principe

Vloersystemen die plafond, installatieruimte en topvloer integreren noemen we slimme vloeren. Deze vloeren zijn dunner, lichter en flexibeler dan andere vloer- en plafondsystemen. Ze worden verder gekenmerkt door uitstekende geluidisolerende eigenschappen. Dit alles maakt slimme vloeren zeer geschikt voor toepassing in onder meer kantoren, appartementencomplexen, woonzorgconplexen, scholen en bij het bouwen op een bestaande fundering.

Eén van de belangrijkste eigenschappen en tegelijk het grootste voordeel is de optimale bereikbaarheid van de leidingen in de vloer. In de praktijk is er daardoor, buiten de schacht, geen cross-over met horizontale leidingen. Veranderen van de binnenruimte wordt hierdoor aanzienlijk vereenvoudigd.

Andere voordelen

Het basiselement is een betonnen plafondplaat met ingestorte staalprofielen. De plafondplaat is slechts ca. 70 mm dik en is voorzien van leidingen, waardoor het plafond de ruimte snel kan koelen of verwarmen

De topvloer kan vast, flexibel of een combinatie van beide zijn. Een vaste vloer is over het algemeen voorzien van vloerverwarming om een beter binnenklimaat te realiseren. De topvloer wordt akoestisch ontkoppeld van de hoofddraagconstructie.

Klik hier voor meer informatie over Slimline Vloeren. 

toegepast