Verticaal groen

 
 

Principe

Het Groene gevel systeem is een extra gevel vóór de waterdichte laag van het gebouw. 

De Groene gevel bestaat uit een reeks boven en naast elkaar geplaatste bakken die geleverd worden met bijna volgroeide planten. Het resultaat is een gevel met een natuurlijke uitstraling die meebeweegt met de seizoenen.

Isolatie

Een Groene gevels zorgt voor een hoge warmteisolatie in de winter en door verminderde zonnestraling blijft het gebouw in de zomer koel. Daarnaast biedt een Groene gevel een uitstekende akoestische demping in de stad. 


Groene daken

In combinatie met een Groene dak kan grijs water opgevangen, gefilterd en hergebruikt worden voor het spoelsysteem in het gebouw. Een Groene gevel bindt fijnstof, net als een Groen dak. Dat draagt positief bij aan de luchtkwaliteit in de stad.

Onderhoud en eisen

De plantengevel vergt weinig onderhoud. Het systeem is maatwerk waardoor ramen, deuren, luifels en andere gevelelementen probleemloos ingepast kunnen worden. Vergeleken met andere systemen is de constructie relatief licht, circa 100 kg/m2. Het Groene gevel systeem wordt geleverd volgens de hedendaagse eisen voor brandwerendheid. 
 

toegepast