Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/olthaftp/olthaar.nl/class/Init.php on line 86
Olthaar Ontwerpen |projects|hospital gets healthy space

hospital gets healthy space

 
 

personal furnishings

At the invitation of government architect Wietse Patijn we gynecology and obstetrics department of the Groningen Academic Hospital design allowed.

The concept of Wietse Patijn was to make a "better house" instead of a "hospital" to achieve. So he made a shopping street of the ambulance, where you going all the patients could see sitting on the balconies. To emphasize the variation Wietse Patijn had the idea that each unit was designed by another designer.

We have the pattern of a Venetian garden and all fucties abstracted as objects in the (outer) enclosure. Thus the counter and consultation room a spatial translation of the arbor become.

Instead of waiting known banks have a cafe-we loose arrangement of chairs and tables created, making the waiting people to choose their own place.

For the children we have designed a larger blocks of upholstered foam shapes, which blocks itself again as a function sofa. This allowed the children near the parents waiting to play, rather than be bound by the "play area".

client

Academisch Ziekenhuis Groningen

location

Groningen

process stage

  • concept
  • ontwerp
  • engineering
  • realisatie

project type

interieur nieuwbouw

floor area

500-1.000 sqm

handing over

1997

collaborations

  • DAD
  • MIO
  • Wondergem Timmerfabriek


applications